Ara: 0532 705 24 74
Çalışma saatleri 9:00 / 17:00

En iyi Elektrik Süpürgesi

En iyi Elektrik Süpürgesi: sizin için en iyi elektrikli süpürgesi hangisi?

Anahtar Adımlar:

Bu günlerde seçmek için çok fazla elektrik süpürgesi var! Sizin için en uygun boşluğu seçme konusunda tavsiye için okumaya devam edin.

Piyasada bulunan çeşitli elektrikli süpürgeler vardır, bu yüzden yaşam tarzınız için doğru tipi seçtiğinizden emin olun. Düşünün:

Makinenizi üst katta taşıyabilmeniz gerekiyor mu?

Evde beslenen hayvan saçı mı lazım?

Vakum için ne kadar yüzey alanı var?

Vakum için ne kadar zamanınız var?

En iyi Elektrik Süpürgesi, icat edilen en yeni ev aletlerinden biridir. Zemin temizliği için sadece etkili bir yöntem sağlamakla kalmaz, aynı zamanda hava kalitesini de arındırır ve alerji riskini azaltır. Ancak her yıl vakum tasarımında daha fazla gelişme ile, eviniz ve yaşam tarzınız için doğru boşluğu seçmeye nasıl başlıyorsunuz? İşte her ikisi için avantaj ve dezavantajları ile birlikte, ana türleri hızlı bir inceleme.

Torba ve Torbasız Elektrikli Süpürgeler 

Yapmanız gereken temel kararlardan biri, torbalı veya torbasız elektrikli süpürge arasında karar vermeniz. Geleneksel olarak, elektrikli süpürgeler toplanan tozu ve kiri, düzenli olarak değiştirilmesi gereken bir torbada saklar. Torbalı vakumlar genellikle torbasız versiyonlardan daha fazlasını tutabilmesine rağmen, yeni torba satın almak için devam eden masraflar, eğer bütçeniz varsa, önemli bir dezavantajdır.

Torbasız elektrikli süpürgeler son birkaç on yıl içerisinde popüler hale gelmiştir ve çöpleri bir ev eşyası içinde depolayarak daha sonra evsel atıklara boşaltılmaktadır. Birçok insan, daha ucuz olmanın yanı sıra yönetilmesi daha basit olan çantasız seçenekleri bulur. Ancak, evdeki alerji hastaları varsa tüm bu tozları elden çıkarmak en iyi çözüm değildir – ve eğer dikkatli değilseniz, başladığınız zamandan daha fazla karışıklık yaratabilir!

Genel olarak, bu karar kişisel tercihlere indirilir. Torbalı ve torbasız çeşitlerde yüksek düzeyde emiş sağlayan uygun vakumlar vardır. Satın alabileceğiniz ana tiplere bir göz atalım.

Dik Süpürgeler

Dik Süpürgeler

Dik elektrikli süpürgeler, geniş halı alanlara iyi bir emiş sağlarlar, çoğu zaman silindir modellerinden daha büyük bir kapasiteye sahiptirler ve çok fazla yer trafiğine sahip yoğun hanelerde iyi çalışırlar. Döşeme başındaki fırça çubuğu, halıya gömülü saçlar gibi şeylerle baş edebilir ve evcil hayvan sahipleri için iyi bir seçimdir. Bu da, daha ağır, köşelerin etrafında manevra yapmak zor ve merdivenlerde kullanılamaz, bu yüzden çok katlı evler için uygun olmayabilir.

Silindirli Süpürgeler

Silindirli Süpürgeler

Silindir modelleri, küçük, tekerlekli bir toz haznesi ile tasarlanmıştır, böylece hortumla birlikte vakum çekerken, arkasından çekebilirsiniz. Bu tasarım, odanın etrafında ve merdivenlerden çıkma konusunda esneklik sağlar. Silindir vakumlar genellikle en hafif elektrikli süpürgelerdir ve kompakt boyutları, yaşlı ev sahipleri için faydalıdır. Bununla birlikte, silindir modelleri, halı bakım aksesuar araçlarına sahip değildir ve çoğu zaman ağır halılarda dik olarak iyi performans göstermez.

Akülü Elektrikli Süpürgeler

Akülü Elektrikli Süpürgeler

Bu modeller, tasarımda hafif olma eğilimindedir ve genellikle şekilleri nedeniyle çubuk veya süpürme süpürgesi olarak bilinir. Şarj edilebilir bir akü sistemi üzerinde çalışıyorlar. Artık daha güçlü modeller piyasaya çıkmakta, daha fazla güç tüketmeden çalışabilmektedirler, ancak bu tipler sadece küçük evler için uygundur veya mutfak gibi yoğun alanlarda hızlı bir şekilde temizlenebilir. Kablosuz süpürgeler belki ikinci bir temizleyici veya bir apartman dairesinde yaşayanlar için en iyisidir.

El Tipi Elektrikli Süpürgeler

El Tipi Elektrikli Süpürgeler

El cihazları, torba gerektirmeyen hafif elektrikli süpürgelerdir. Dökülmeleri toplamak için ve evinizin ana ‘karışıklık bölgelerini’ günlük olarak temizlemek için çok yararlı olabilirler. Genellikle ticari ofislerde bulunan el tipi elektrikli süpürge, çalışma gibi belirli bir odada tutmak için iyi olabilir. Yine, bunlar tam boyutlu bir vakumun yerine geçmeyecek, dolayısıyla genellikle bir yedekleme aracı olarak tasarlanmıştır.

Robot Süpürgeler

Robot Süpürgeler

En yeni vakum teknolojisi, belirli bir alanı temizlemek ve işe devam edebilmek için programlayabileceğiniz robot veya otomatik temizleyiciler üretildi. Modeller, engelleri algılayan lastik koruyucular ve sen sörler ile donatılmıştır, böylece herhangi bir çarpışmadan kaçar.

Burada özellikle telaşlı yaşam tarzlarına sahip olanlar için bariz avantajlar var: robot süpürgeleri siz evde değilken bile çalıştırmak için ayarlayabilirsiniz! Ancak bazıları, robotun köşelere ve odanın köşelerini aynı seviyede temizlik sağlayamayacağınızı iddia ediyor. Bir robot elektrikli süpürge daha yüksek bir fiyat etiketi eğilimindedir, ancak kolaylık, daha sık kullanabileceğiniz anlamına gelir.

En iyi Elektrik Süpürgesi: Diğer Süpürge İpuçları

Mümkünse, elektrik süpürgelerini mağazada test etmeyi unutmayın, eğer mümkünse, taşıma ağırlığını test etmek ve kordonun uzun olması iyi fikirdir. Elektrik süpürgesinin gürültü seviyesinde test ediniz Tüm bu şeylerin, ihtiyaçlarınıza göre ne kadar iyi performans gösterdiğini etkilemesi muhtemeldir, bu yüzden satın almadan önce emin olmanız önemlidir.

Hemen Ara