Ara: 0532 705 24 74
Çalışma saatleri 9:00 / 17:00

Parke Zemin Nasıl Temizlenir

Parke Zemin Nasıl Temizlenir: Parke zemin iyi durumda tutulursa, evinizde etkileyici bir özellik olabilir. Parke zemin temizliği için bu yararlı ipuçlarını ve stratejilerini izleyin.

Parke döşeme, pek çok evi ile gurur duyan bir kişinin favori özelliği. Bakımlı bir zemin etkileyici görünebilir ve bir mülke karakter ekleyebilir. Bununla birlikte, parke aynı zamanda bakımında dikkat edilmesi gereken hassas bir malzemedir. Bu kılavuz, parke zeminlerin nasıl temizleneceğine ve evinizin nasıl akıllı görüneceğine dair yararlı öneriler sunmaktadır.

Parke Döşeme Temizliği

Parke zeminleri temizlemenin en etkili yolu, temiz, daha büyük ve daha göz korkutucu bir görev haline gelene kadar kir birikmesini önlemek yerine küçük ama düzenli temizlemelerin yapılmasıdır. Düzenli vakumlama veya süpürme, zeminlere gömülebilecek, lekelere neden olabilecek fazla miktarda kir birikmesini önler ve kum ve kum durumunda, yüzeye zarar verebilir. Bununla birlikte, temizlerken yüzeyi çizmemek için yumuşak kıllı bir fırça veya süpürge veya vakum uzantısı kullanılması önerilir. Fırçanın kullanılmadan önce gözle görülmeyen bir alanda test edilmesi de önemlidir.

Parke Temizliği Önleme Tedaviden Daha İyidir

Bir başka, belki de daha az arzu edilen önleyici tedbir, kir toplamaya açık olan zemin yüzeyinin yüzey alanını azaltmak için, kilimleri halıları ayak yoluna sermek olabilir.

Parke Döşeme Nasıl Temizlenir: Adım Adım Kılavuz

Ancak, kir daha fazla damarlı olduğunda veya o periyodik daha derin temizliğe ihtiyaç duyulduğunda parke zemin nasıl temizlenir? Aşağıdaki adımlar, katınızı tekrar temizlemenize yardımcı olacaktır:

Yukarıda tarif edildiği gibi, tüm yüzey kirlerini temizlemek için, zeminlerin kapsamlı bir süpürme veya vakumla başlayın. Tercih edilirse, parke zeminden kir toplanması için özel olarak tasarlanmış uzman dokular satın alınabilir. Herhangi bir yeni temizlik ürünü kullanmadan önce etiket üzerindeki talimatları okumayı ve önce göze çarpmayan küçük bir alanda test etmeyi unutmayın.

Temizleme aşaması için, tek başına ılık su, yüzeye yeni ve temiz bir görünüm vermek için yeterlidir. Bununla birlikte, ilk önce, döşemenin mühürlenmiş olup olmadığını kontrol edin. Eğer öyleyse, yüzeyi paspaslamak için biraz daha fazla su kullanabilirsiniz. Aksi halde, suyun su lekelerinden ya da şişmesinden muzdarip olmasını önlemek için su daha seyrek kullanılmalıdır. Bir bezi nemlendirin ve yüzeye uygulamadan önce iyice sıkın.

Yağ ve kireç lekeleri daha inatçı olursa, su tek başına yeterli olmayabilir. Bu durumlarda, sirke cevap olabilir. Yaklaşık dört ila beş litre ılık suya bir bardak beyaz sirke ekleyin ve etkilenen bölgeye uygulayın. Sirke bu daha kalıcı işaretleri gevşetmek için yardımcı olacaktır.

Lekeler devam ederse, uzman bir parke zemin temizleyici satın almayı düşünün. Pek çoğu, döşemeyi taze görünümlü bırakacak besin ve katkı maddelerinin ek yararına sahiptir. Yine, etiket üzerindeki yönergeleri okuduğunuzdan ve zemine uygun olduğundan emin olmak için önce küçük bir alanda test ettiğinizden emin olun.

Sirke ya da temizlik ürünü için, zemin kaplama, temizleme solüsyonuna kötü tepki verdiğinde, büyük bir hasarın olmaması için, sadece ilk başta küçük bir alana uygulanmayı unutmayın.

Yukarıdaki tüm durumlarda, fazla suyu temizlemek ve su lekeleri tehlikesinden kaçınmak için döşemeyi sonradan kurutmak için kullanın.

Su lekeleri ortaya çıkarsa, peçete veya eski bir tişört gibi malzemeyi işaretin üzerine koyun ve nemi kurutmak için bir demir veya saç kurutma makinesi kullanın. Yaralanmaları önlemek için sıcak aletler kullanırken dikkatli olun.

Parke Zemin Nasıl Temizlenir Şüpheniz varsa

Bir sonraki adımda bir sonraki aşamada emin değilseniz, tavsiye için bir uzmana başvurun. Bu, parlatma, zımparalama veya cila gibi daha derin bir tedaviyi düşünürsek özellikle doğrudur.

Hemen Ara