Ara: 0532 705 24 74
Çalışma saatleri 9:00 / 17:00

Zemin Nasıl Temizlenir

Beton, granit, ahşap, pişmiş toprak, karo ve laminat için ipuçları

Zemin nasıl temizlenir, tüm özel temizlik yöntemlerine ve ürünlerine ihtiyaç duyan birçok farklı malzemeden yapılabilir. Zemini nasıl temizleyeceğinizi buradan öğrenin!

Zeminlerinizi temiz tutmak zor olabilir, özellikle nereden başlayacağınızdan emin değilseniz! Bu makale sizi en yaygın taban tiplerine götürecek ve bunları nasıl temizleyeceğiniz konusunda size rehberlik edecektir. Yakında her türlü zeminle uğraşmak için eldeki aletlere sahip olacaksınız!

Bu video, size hangi tip ahşap zeminin nasıl yerleştirileceğini ve daha sonra nasıl lekesiz görüneceğini nasıl söyleyeceğinizi anlatır:

Beton Zeminler Nasıl Temizlenir 

Beton zeminler, düşük fiyat, dayanıklılık ve dayanıklılık nedeniyle evlerde giderek daha popüler. Evinizde beton zeminler olmasa bile, garaj veya güvertenizde zaman zaman temizlik gerektiren beton bileşenler bulunabilir. Beton zeminlerinizi temizlerken mutlaka emin olun:

  • Herhangi bir belirgin çöpü çıkarmak için önce bölgeyi vakumlayın ve tozunu alın.
  • Sıcak su ve beton temizleyici ile bir kova doldurun (yerel donanım mağazanızda bulunur). Birleştirmek için bir girdap verin.
  • Döşemeni bir köşede başlayarak ve yolunuzu değiştirerek, yönteminizi değiştirin. Bulutlu görünüyorsa suyu değiştirmeyi unutmayın.
  • Zeminlerinizi kuru bir paspas ile kurulayın veya havalandırmaya izin verin.

Beton zeminlerin parlak kalması için ara sıra parlatılması gerekebilir. Donanım mağazanızdan bir arabellek kiralayın ya da profesyonel bir yer bakım şirketi arayın.

Granit Zeminler Nasıl Temizlenir 

Granit, daha sofistike bir görünüme sahiptir, ancak uygun şekilde bakılmadığında kolayca çizilebilir:

  • Özel granit temizleyiciye yatırım yapmayı düşünün, çünkü geleneksel ev temizleyicileri granit karolarınızı lekeli veya çizgili bırakabilir.
  • Granit temizleyicinizi (yerel donanım deponuzda bulunan) fayanslara uygulayın ve dairesel bir hareketle nemi silmek için bir bez kullanın.
  • Hiçbir zaman çizik bırakmayacağı için granit zeminlerde kaba bir bez kullanmayın.
  • Gelecekteki lekeleri ve lekeleri önlemek için bir yapıştırıcı uygulamayı düşünün.

Ahşap Zeminler Nasıl Temizlenir 

Ahşap, diğer doğal malzemeler gibi, uygun bakım yapılmadığı takdirde hasara karşı hassas olabilir. Ahşap zeminlerinizi temizlemeden önce, zeminlerin sızdırmaz mı, yoksa sızdırmaz mı olduğunu belirlemeniz önemlidir. Mühürlü, su geçirmez verniklere sahip oldukları anlamına gelir; açık olmayan zeminler genellikle sadece bir balmumu tabakasında kaplıdır.

Zeminleriniz mühürlü ise, daha iyice paspaslamak güvenlidir:

  • (cilalanmış ve yıkanabilir ahşap zeminler için) gibi bir parke zemin temizleyicisini  ve bir kovadaki ılık suyu birleştirin. Paspas kafanızı iyice sıkın, böylece sadece bir miktar su kalır.
  • Katlarınızı dairesel hareketlerle paspaslayın.
  • Zeminlerinizi kuru bir paspas veya bezle kurulayın.

Açık olmayan zeminler ile:

  • Ahşap zemin temizleyicisini bir miktar suyla birleştirin ve zemine doğru yavaşça uygulayın.
  • Hasarı önlemek için her türlü nemi hızlı bir şekilde kurutmayı unutmayın.

Pişmiş toprak zeminleri nasıl temizlenir

Terracotta, mutfak, banyo ve çok fazla yer kaplayan diğer odalar için ideal bir zemin seçimidir. Pişmiş toprak döküntüleri kolayca dökmemekle birlikte, çok fazla kir toplayabilir. Pişmiş toprak zeminleri temizleyin:

  • Önce herhangi bir toz ve döküntü süpürüyor.
  • Daha sonra zeminleri bir pişmiş toprak zemin temizleyicisiyle paspaslayın (yerel donanım mağazanızda bulunur).
  • Karodaki toz veya kirleri temizlemek için yukarı ve aşağı doğru hareketler yapın.
  • Özellikle inatçı kir lekeleri için, dairesel bir hareketle fırçalama fırçası kullanın.

Karo Zeminleri Nasıl Temizlenir 

Karo, günlük kullanımları gören ve mutfak, banyo veya WC de olduğu gibi ıslana bilecek katlar için mükemmel bir seçimdir. Döşemelerin-izi her gün temizlemeyi unutursanız, karo zeminlerin izi temizlemek çok daha kolay olacaktır. Haftada bir kez, zeminlerin izi nemli bir paspas ve düzenli karo zemin temizleyici ile temizleyin.

Laminat Zemin Nasıl Temizlenir 

Laminat zeminlerin nasıl temizlendiğini merak ediyor olabilirsiniz. Laminat, taş, ahşap veya diğer doğal malzemeleri simüle etmek için kullanılan sentetik bir karodur. Laminat zeminler genellikle bakımı kolay, dayanıklı sentetik malzemelerden yapılır. Laminat zemini geleneksel karo temizleyici ile temizleyebilirsiniz, ancak çok fazla su kiremitlerin çözülmesine veya kabarmasına neden olacağından, laminat zemini oldukça kuru tutmak önemlidir.

Hemen Ara