Ara: 0532 705 24 74
Çalışma saatleri 9:00 / 17:00

Fırın ve tavalardaki yanmış yağlar nasıl çıkarılır

Yanmış yağların giderilmesi, özellikle de yiyecek artıklarının bir süre biriktirilmesi durumunda zor olabilir. Yanmış yağları fırın ve tavalardan çıkarmanın en iyi yolu, kirli siyah malzemelerin (fazla karbon) yüzeylere ne kadar sıkı bir şekilde yapıştığına bağlıdır. Fırın ve tavalarınızı temiz ve ferah hale getirmek için evde deneyebileceğiniz çeşitli yöntemler.

Bir Fırından Yanmış Yağ Nasıl Kaldırılır

Fırın temizleyici

Yanmış yağın bir fırından çıkarılmasının en kolay yolu, Fırın Temizleyici gibi bir fırının temizlenmesi için özel olarak tasarlanmış bir ürün kullanmaktır . Bu ürünler, fırında çalışmak üzere özel olarak tasarlanmıştır ve fırınları eski ihtişamlarına döndürmek için güçlü ve etkili bileşenler içerir.

Etiket üzerindeki talimatları takip etmeli ve kullanmadan önce gerekli güvenlik önlemlerini almalısınız.

Karbonat

Yanmış yağları fırından çıkarmak için kabartma tozu da kullanabilirsiniz – özel bir fırın temizleyicisi kullanmak biraz daha uzun sürebilir! Yanmış yağları temizlemek için kabartma tozu nasıl kullanılır.

  1. Boş bir sprey şişesine kabartma tozu üç yemek kaşığı ölçün, ardından su ile doldurun ve tüm kabartma tozu çözülene kadar çözeltiyi karıştırın
  2. Fırının kapalı ve soğuk olduğundan emin olun. Yanmış yağları temizlemek için fırının üst ve yan tarafındaki rahatsız edici bölgelere püskürtün.
  3. Geceden ayrıl. Ertesi gün, gres birikintileri boşalmış olmalı ve üst kata kaymaya başlamalıydı.
  4. Yağ devam ederse, öğünler arasında 2. adımı tekrarlayın (tekrar fırının soğuk olmasını sağlayın).
  5. Gresi fırının altından nemli bir bezle silin.

UNUTMAYIN : Bu çözeltinin etkinliği, kabartma tozu ıslak olduğundan emin olmakta ve greslenmeye yetecek kadar zaman kazandırmaktadır – mükemmelliğe giremezsiniz!

Yanmış Yağları Tavalardan Çıkarma

Yanmış yağın tavalardan temizlenmesi zorlu bir işten kapıyı kirletmek için tatmin edici bir işe dönüşebilir. İşte başlamanıza yardımcı olacak birkaç yaklaşım:

Islatın ve fırçalayın

İlk savunma hattı, kiri gevşetmek için biraz bulaşık deterjanı ile karıştırılmış sıcak suda bekletiliyor. Ardından, yağın tavadan çıkarılması ve göz kamaştırıcı bir son işlemden geçirilmesi için bir tel fırça kullanın – ancak önce tel fırçanın bu özel tavaya uygun olduğundan emin olun.

Kabartma tozu ve sirke

Diğer yöntemler daha hızlı ve daha etkili olsa da, yanmış yağları temizlemek için kabartma tozu ve sirke kullanmayı deneyebilirsiniz.

  • Tavada serpin kabartma tozu
  • Sirke ile püskürtün
  • Yanmış kirleri temizlemek için bir süngerle ovun (en iyi sonuç için gece boyunca bırakın)
  • Gerekirse işlemi tekrarlayın
Hemen Ara