Ara: 0532 705 24 74
Çalışma saatleri 9:00 / 17:00

Granit Tezgah Nasıl Temizlenir

Granit Tezgah Nasıl Temizlenir, herhangi bir mutfak hazırlama alanına veya adaya güzel bir ektir. Birçok evde ayrıca banyolarında bulunan granit tezgahı da bulunmaktadır. Volkanik magmadan oluşan taş, kurulduğu her yerde muhteşem bir sanat eserine benziyor. Granit ayrıca sıcağa direnir ve son derece dayanıklıdır, granit tezgahlara geniş aile yemeklerini hazırlamak için harika bir yüzey sağlar.

Yine de bu çarpıcı özellikler, granitin ışıldamasını ve iz bırakmayan lekeleri ve çizgileri temizlemesini sağlamak için çok fazla düzenli dikkat gerektirir. Granit tezgahlarını düzenli olarak mikrofiber bez ile temizlemeniz, onları lekesiz tutmanın kesin yoludur. Evinizde granit tezgahlarını nasıl temizleyeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Granit Nasıl Temizlenir 

Granitin temizlenmesi için sayısız yöntem vardır. Granit tezgahı temizlemenin temel yolu şudur:

  • Onları günlük olarak tozla
  • Her yemek hazırlığından sonra bunları silmek için az miktarda su ve mikrofiber bez kullanın.
  • Düzenli olarak granit bir temizleyici (yerel donanım mağazasından satın alın) veya ev yapımı bir çare uygulayın – ancak asidik özellikleri cilalı taşı tamamen bozabileceğinden sirke kullanmayın.

Mutfağınızı en iyi şekilde tutmak ister misiniz? Bu video, granit tezgahları temizleme sürecinde size yol gösterecektir:

Granit Tezgah Nasıl Temizlenir

Granit Tezgah Nasıl Temizlenir

Anahtar Adımlar:

  1. Günlük olarak granit tezgahları silmek için az miktarda su ve mikrofiber bez kullanın.
  2. Daha derin bir temizlik için özel granit temizleyici kullanın
  3. Sirke gibi aşındırıcı veya asidik özellikli temizlik solüsyonlarını kullanmaktan kaçının
  4. Granit sızdırmazlık elemanları çalışma yüzeylerinizi korumaya yardımcı olabilir

Granit Tezgah Nasıl Temizlenir: Ne Tür Granit Temizleyici Kullanmalıyım?

Ellerinizi yıkamak ve değerli granit tezgahınızı temizlemek için aynı sıvıyı kullanıp kullanamayacağınızdan emin değil misiniz? Doğru granit temizleyiciyi seçmek ve kullanmak için bazı ipuçları.

  • Aşındırıcı ve asidik kimyasalların cilalı yüzeylerinize göre daha fazla zarar vereceğini unutmayın. Belirli bir granit temizleyiciyi veya güvenli bir temizleme gücü seviyesine sahip mutfak yüzeyleri için tasarlanmış bir ürün olup olmadığına bakın. Sadece püskürtün ve silin. Olumsuz reaksiyon olmadığını kontrol etmek için önce küçük bir alanda test etmeyi unutmayın.
  • Ek koruma ve kalıcı parlaklık için, dökülmelere ve artık gıda maddelerine karşı lekelere karşı direnç sağlamak için bir granit yapıştırıcısı kullanmayı deneyin.
  • Bir sızdırmazlık maddesi kullanırken, granitin leke çıkarma ve lekelenmeye karşı hassas olması nedeniyle su bazlı formüllerin kullanılması önemlidir.
  • Doğal bir çare olarak, asiti temizlemek için asit olmayan sabun ve ılık su karışımı kullanın. Bu çözümü doğrudan granit tezgahınıza sürün ve yıkamak yerine temiz bir havluyla temizleyin.
  • Granit tezgahlarının düzenli olarak temizlenmesi, yeni, taze ve muhteşem görünmelerini sağlar. Yüzeylerin en iyi şekilde görünmesini sağlamak için haftada en az iki kez granit temizleyici kullanmayı hedefleyin.
Hemen Ara